Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, of benieuwd naar de dekking hiervan? Een kortlopende reisverzekering sluit je af als je bv een weekendje weg gaat of op een ander manier maar kort op reis bent.

Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering

Wanneer sluit je nu een kortlopende reisverzekering af en wanneer een doorlopende reisverzekering? Dat is moeilijk te bepalen. Ga je met je gezin maar 1 keer per jaar een weekje weg dan is het vaak voordeliger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, maar ga je 2 week of meerdere weken per jaar op vakantie is een doorlopende reisverzekering het voordeligst.

Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering ten opzichte van een kortlopende reisverzekering is dat als je bv onverwachts een lastminute boekt je met een doorlopende reisverzekering nergens meer aan hoeft te denken.

Alleenstaanden en gezinnen zijn met een doorlopende reisverzekering gemiddeld genomen goedkoper uit als ze langer dan drie weken per jaar op vakantie gaan. Deze 3 weken hoeven niet perse aangesloten te zijn.