Veilig op reis

Veel mensen die een verre reis of een stedentrip boeken houden daarbij onvoldoende of zelfs helemaal geen rekening met de veiligheid. Dat is erg onverstandig. Ieder jaar opnieuw krijgen heel veel reizigers namelijk te maken met diefstal. Hun portefeuille wordt gestolen of waardevolle spullen zoals een smartphone en laptop verdwijnen plots uit de kamer. Om er zeker van te zijn dat je echt veilig op reis gaat hebben we enkele interessante tips voor jou op een rijtje gezet!

Een reisverzekering, absoluut onmisbaar

Het eerste waar je rekening mee dient te houden bij het boeken van een vakantie is het afsluiten van een reisverzekering. Je kan er voor kiezen om gebruik te maken van een kortlopende of een langlopende reisverzekering. In het geval van een kortlopende reisverzekering wordt deze afgesloten voor slechts één enkele reis. Tijdens je vakantie ben je dan volledig verzekerd (afhankelijk van de polisvoorwaarden van je verzekeraar) tegen met name verlies van bagage en het annuleren of abrupt moeten afbreken van je vakantie. Ook wanneer er medische noodgevallen plaatsvinden worden deze gedeeltelijk terugbetaald door de verzekeringsmaatschappij waarbij je bent verzekerd. Wanneer je meerdere vakanties per jaar onderneemt kan het tot slot interessant zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo ben je meteen voor iedere vakantie verzekerd en dat tegen een voordeligere prijs. Reisverzekering vergelijken is best slim, zo betaald u nooit teveel.

Echt veilige koffers
Cruciaal tijdens een stedentrip of een verre vakantie is een goede, stevige, maar bovendien ook zeer veilige koffer. Veel mensen weten echter niet goed wat nu echt een veilige koffer is en wat niet. Wel, in eerste instantie wordt het altijd aangeraden om een koffer te nemen met slot. Het sluiten van de koffer op de luchthaven zorgt er voor dat op efficiënte wijze kan worden voorkomen dat mensen iets verdachts in je koffer stoppen. Verschillende koffers zijn standaard voorzien van een speciaal beveiligingsslot voor extra veiligheid. Let op, wanneer je er voor kiest om een vakantie naar de Verenigde Staten te ondernemen is het steeds belangrijk dat je slot is voorzien van een speciaal mechanisme waardoor de douane deze kan openen. Is dat niet het geval, dan kan je koffer mogelijks worden opengebroken met alle gevolgen van dien.

Waardevolle spullen beschermen tijdens een stedentrip Wanneer je er voor kiest om een stad te bezoeken dien je er altijd rekening mee te houden dat er mogelijks ook criminelen actief zijn die het hebben gemunt op je dierbaarste bezittingen. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om tijdens het ontdekken van een stad alleen maar mee te nemen wat je echt nodig hebt. Haal bij voorkeur bijvoorbeeld enkele kaarten uit je portefeuille en wat geld, maar laat ze nooit zomaar in je achterzak zitten. Daarnaast doe je er goed aan om ook die dure smartphone en MP3-speler in het hotel achter te laten. Heb je tijdens bijvoorbeeld je stedentrip Athene een hotel geboekt met een kluis? Laat je waardevolle spullen dan niet zomaar in de kamer rondslingeren!

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering afsluiten, of benieuwd naar de dekking hiervan? Een kortlopende reisverzekering sluit je af als je bv een weekendje weg gaat of op een ander manier maar kort op reis bent.

Kortlopende reisverzekering

Kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering

Wanneer sluit je nu een kortlopende reisverzekering af en wanneer een doorlopende reisverzekering? Dat is moeilijk te bepalen. Ga je met je gezin maar 1 keer per jaar een weekje weg dan is het vaak voordeliger om een kortlopende reisverzekering af te sluiten, maar ga je 2 week of meerdere weken per jaar op vakantie is een doorlopende reisverzekering het voordeligst.

Het grootste voordeel van een doorlopende reisverzekering ten opzichte van een kortlopende reisverzekering is dat als je bv onverwachts een lastminute boekt je met een doorlopende reisverzekering nergens meer aan hoeft te denken.

Alleenstaanden en gezinnen zijn met een doorlopende reisverzekering gemiddeld genomen goedkoper uit als ze langer dan drie weken per jaar op vakantie gaan. Deze 3 weken hoeven niet perse aangesloten te zijn.

Doorlopende reisverzekering

doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je af om o.a. de schade aan jouw bagage te dekken tijdens je vakantie. Doorlopende reisverzekeringen zijn al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering, zeker als je vaker per jaar op vakantie gaat.
doorlopende reisverzekeringen vergelijken

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Doorlopende reisverzekeringen zijn reisverzekering die het gehele jaar geldig is tijdens vakanties. Je hoeft dus niet voor elke reis een reisverzekering af te sluiten, zo ga je dus onbezorgd op vakantie

Doorlopende reisverzekering, wanneer sluit je die af?

Een doorlopende reisverzekering sluit je pas af als je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Onder vakantie vallen ook dagtrips en een weekend weg.

Als je in het begin van het kalenderjaar al weet dat je meer dan 20 dagen op vakantie gaat dan is het voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Ga je minder dan 20 dagen per jaar op vakantie dan is een kortlopende reisverzekering de beste en goedkoopste optie.

goedkope reisverzekering

Een reisverzekering is een verzekering die je afsluit als je op vakantie gaat. Een reisverzekering beschermd je tegen schade die je kan oplopen tijdens een vakantie. Denk hierbij aan:

goedkope reisverzekering
  • Schade door diefstal
  • Schade door een ongeluk
  • Schade door brand
  • Schade aan bezittingen

Je hebt natuurlijk al door dat het belangrijk is om een reisverzekering af te sluiten voor je op vakantie gaat. Aangezien vakanties nogal prijzig zijn is men vaak opzoek naar een goedkope reisverzekering met een goeie dekking. Let hier wel heel goed op.

Goedkope reisverzekering vinden

Wij hebben alle voor werk al gedaan voor jouw. Bij ons vind je dus een goedkope reisverzekering met een uitstekende dekking.

Wij kunnen je diverse reisverzekeringen aanbieden. Dit zijn,

het maakt niet uit welke reisverzekering je kiest, wij zorgen ervoor dat het sowieso een goedkope reisverzekering wordt. Dus voor de goedkoopste reisverzekering van nederland moet je bij ons zijn.